Menu

Náš magazín

jak používat blinkr
Jak se používá blinkr v různých zemích? Srovnání pravidel a zvyklostí
3.1.2024

Blinkr: Umíte ho používat? Řidiči nemají moc možností, jak mezi sebou v provozu komunikovat. Proto auta získala před mnoha lety blinkry a jejich funkčnost je nutnou podmínkou pro splnění technické prohlídky. Je známo, že řidiči v jejich používání často…

omyly při přednosti zprava
10 nejčastějších omylů řidičů při dávání přednosti zprava
1.1.2024

K jedněm z nejčastějších příčin dopravních nehod na českých silnicích se podle statistik řadí nedání přednosti v jízdě. Častým důvodem je to, že řidičům stále dělá problém přednost zprava.

plná čára
Plná čára není zeď. Existuje hned několik případů, kdy ji můžete beztrestně přejet
27.12.2023

Pro většinu řidičů je plná čára pomyslnou zdí, kterou nesmí překročit, jinak by jim hrozila vysoká pokuta. Není to ale vždycky pravda, existuje totiž hned několik případů, kdy ji lze beztrestně přejet a ještě si ušetřit nějaký ten čas.

náhradní díly na auto
Náhradní díly na auto: Jak rozpoznat kvalitu a vyvarovat se padělků?
25.12.2023

Mnoho řidičů se pustí do opravy automobilu svépomocí. Návštěva autorizovaného servisu opravdu není vždy nutná. První podmínkou pro domácí kutilství je zručnost a druhou kvalitní náhradní díly na auto. Jak se ale v náhradních autodílech vyznat?

největší kufr auta
Našli jsme 5 kombíků s největším kufrem: Favoritem je vlajkový model od Škodovky
20.12.2023

Víte, které auto má největší kufr? Někdo si vybírá nový vůz podle vzhledu, jiní zase podle motorizace či ceny. Nicméně pro mnoho z nás je nejdůležitější velikost zavazadlového prostoru.

dopravní značky
Znáte všechny dopravní značky? Představíme vám ty nejzáludnější, které si lidi nejčastěji pletou
18.12.2023

Dopravní značky a organizace silničního provozu – klíčový pilíř bezpečnosti všech jeho účastníků. S většinou dopravních značek se seznámíte už v autoškole. Na některé ale brzy zapomeneme, nebo si je řidiči pletou s jinými.

7 divů světa
7 divů světa v průběhu staletí: Starověké vs. moderní
13.12.2023

V průběhu dějin lidstva byla architektura svědkem mnoha ohromujících úspěchů a mistrovských děl. V našem článku vás provedeme dvěma érami, které zanechaly nezapomenutelné stopy. Navštívíme spolu starověké a moderní divy světa.

jihoafrická republika
Zimní dobrodružství v Jihoafrické republice: Kombinace kultury, přírody a teplého počasí
11.12.2023

Jihoafrická republika - země kontrastů, fascinující kultury a ohromující přírodní krásy. Přestože mnozí lidé spojují tento kouzelný kout světa spíše s letními dovolenými, zima zde nabízí něco zcela jedinečného.

thajsko
Vánoční svátky pod palmami: Proč zvolit Thajsko jako zimní útočiště?
6.12.2023

Vánoční svátky jsou obdobím, kdy mnozí lidé touží po úniku z chladného a šedého zimního počasí do exotického ráje, kde mohou slavit pod palmami a na bílých písečných plážích. Jednou z atraktivních destinací pro zimní útočiště je Thajsko.

dítě bobuje
Bobování se vrací do hry: TOP 10 bobovacích drah v Česku i za hranicemi
4.12.2023

Bobování je opět trendy: Ať už vyrážíte na poslední chvíli, nebo plánujete zimní radovánky a dovolenou v předstihu, zařaďte na program také sáňkování a bobování. Na nejlepších drahách v Česku je to totiž parádní zábava i pro dospělé.

zimní brusle
Kam vyrazit na zimní brusle a jak šetřit při jejich výběru – koupit, či půjčit?
29.11.2023

K oblíbeným zimním sportům Čechů se kromě lyžování, snowboardingu a jízdy na běžkách řadí také bruslení. Lákají zimní brusle i vás a přemýšlíte nad tím, jestli pro vás bude výhodnější si je koupit, nebo půjčit? Poradíme vám a představíme vám také tipy na…

povánoční výprodej
Láká vás povánoční výprodej? Pozor, ať vás prodejci nenapálí
27.11.2023

Povánoční výprodej a ostatně i předvánoční slevové akce typu Black Friday mnoho lidí využívá k výhodnému nákupu zboží. Je ale opravdu povánoční výprodej tak výhodný, jak se na první pohled zdá? Ne vždycky. Odborníci varují před tím, že řada obchodníků při…