Menu

Náš magazín

proč je důležité pojištění majetku a osob
Proč je důležité pojištění majetku a osob? Kdy se vyplatí?
5.4.2023

Věděli jste, že v roce 2022 počet nahlášených pojistných událostí dosáhl čísla 323.802? Toto vysoké číslo je důkazem toho, že je pravděpodobnost, že budete sami pojistnou událost řešit, poměrně vysoká.

pojistka na blbost
Pojistka na blbost: Jak funguje a co dělat při škodní události?
3.4.2023

Na procházce polní cestou si házíte s dětmi míčem a nedíváte se kolem. Projíždí cyklista. Zásah. Zlomená noha. V obchodě se s taškou přes rameno otočíte. Váza letí k zemi. Při vaření zapomenete na sporáku utěrku. Hoří. Nehody, které pokryje pojistka na…

pojištění domu
Indexace pojištění: Má pojišťovna právo vám zdražit pojistku?
29.3.2023

Sjednáte si pojištění, které je cenově velmi výhodné. Pochvalujete si, jak dobře jste chráněni za celkem nízký peníz. Po nějakém čase vám však přijde obálka s oznámením, že se pojistné zvyšuje. Důvodem je indexace pojištění.

proč by se měly smlouvy o pojištění majetku pravidelně aktualizovat
Proč by se měly smlouvy o pojištění majetku pravidelně aktualizovat?
27.3.2023

Možná to znáte z vlastní zkušenosti, že jednou za čas vám přijde dopis od vaší pojišťovny, který obsahuje návrh na indexaci pojištění majetku, tzn. zvýšení ceny pojistného a také pojistných částek vaší nemovitosti. Tisíce lidí tento dopis otráveně vyhodí…

půjčka
Vyznáte se v půjčkách? RPSN, úrok a další pojmy
22.3.2023

Při plánování půjčky narazíte na různé odborné výrazy. RPSN, úrok, úroková sazba. Všechny tyto pojmy s půjčkou úzce souvisí. Mnohdy si ale významem nejsme jistí. V tomto článku si v nich uděláme jasno.

podnikatelská půjčka
Podnikatelská půjčka pro začínající OSVČ i start-upy s potenciálem
20.3.2023

V hlavě máte skvělý nápad. K jeho realizaci vám chybí peníze. Nejste si jisti, jaké máte možnosti a kde peníze získat. Začátek podnikání je vždy spojený s nejistotou a mnoha otázkami. V dnešním článku se podíváme, jak funguje podnikatelská půjčka. 

jarní servis auta
Jarní servis auta: Jednoduché kroky, jak připravit vůz na další sezónu
15.3.2023

Co si představíte pod pojmem jarní servis auta? Pokud je to ve vašich očích jenom výměna zimních pneumatik na letní, pak zpomalte a přečtěte si tento článek. Auto na jaře potřebuje totiž mnohem více.

projížďka na motorce
Povinná výbava motorky: Co v ní nesmí chybět?
13.3.2023

Jaro se blíží. S teplejšími dny se na cestách začnou ve větším objevovat vedle aut také motorky a skútry. Zkontrolujte si, jestli vaše povinná výbava motorky odpovídá požadavkům zákona. Bez ní riskujete nejen pokutu, ale také problémy v případě dopravní…

asie
Kdy vyrazit do Asie? Co s sebou a jaká místa navštívit?
8.3.2023

Cestování do Asie může být vzrušující a obohacující zážitek. Vyžaduje již ale určité plánování, abyste si cestu náležitě užili. Chcete se vydat do Pekingu, Thajska nebo Indie? Čtěte dál.

Chorvatsko Dubrovník
Dovolená v Chorvatsku 2023. Díky přijatému euru vás vyjde dráž
6.3.2023

V létě je tradičně vyhledávána mezi českými turisty dovolená v Chorvatsku. Mezi hlavní důvody patřila přijatelná cena a relativně snadná dostupnost. Bude to platit i letos?

novostavba
Pojištění stavby domu: Co všechno obsahuje?
1.3.2023

Stavba domu je bezesporu finančně náročným obdobím, v některých případech se však může ještě prodražit, například ve chvíli, kdy dojde ke krádeži stavebního materiálu z nehlídaného pozemku. Jak se proti krádeži materiálu nebo techniky a dalším rizikům…

chatka
Prodej chat v Česku: Kde a jak rekreační nemovitost koupit?
27.2.2023

Každý víkend stejná otázka: „Co podnikneme?“ Zůstáváte zavření ve městě a vymýšlíte, kam vyrazíte s dětmi a proč je většina aktivit tak neskutečně drahá. Odpověď místo toho může být snadná: „Jedeme na chatu.“ Prodej chat je totiž na vrcholu.